top of page

NATARAJ en ECSTATIC DANCE

 

Het gebeurt wel eens dat dansers Nataraj met Ecstatic Dance verwarren. Dat is heel begrijpelijk omdat Shanto en Iradi ook bekend zijn als dj bij Ecstatic Dance. Daarnaast is Shanto ook nog eens oprichter van Ecstatic Dance in Nederland.  In de afgelopen 12 jaar heeft Ecstatic Dance zo'n enorme vlucht genomen dat menig danser zou kunnen denken dat Nataraj ook een of andere vorm hier van is. Ben je nog niet bekend met Nataraj maar wel met Ecstatic Dance dan is het goed om even het volgende te lezen.

Nataraj is al 22 jaar een feest waar op blote voeten gedanst wordt. De bar is open en er mag gewoon gepraat worden. Er wordt ook alcohol geschonken. Sommige ‘bewuste’ mensen schrikken daar van niet wetende dat de bezoekers van onze feesten volwassen mensen zijn die goed weten wat wel en niet kan. Daarom speelt alcohol niet echt een rol op ons feest. 

Qua sfeer is Nataraj een stuk losser dan Ecstatic Dance. Nataraj is een social event en de muziek is iets meer 'party' dan bij Ecstatic Dance. Nataraj trekt een breder publiek en niet noodzakelijk alleen mensen die op zoek zijn naar een transformerende dansreis. Wat ons betreft hebben beiden hun charme en is de afwisseling juist heel fijn. Gelukkig zien de meeste dansers dat ook zo. Soms wil je meer puurheid en verstilling en de volgende keer mag er iets meer rock & roll in. We houden van allebei!

Ecstatic Dance
bottom of page